Pe princiul I was so bored I came this close to... spend some time in the kitchen... ieri am decis sa imi exersez din nou talentul culinar. Si ce altceva sa mesteresc in bucatarie, decat o noua reteta de paste?... Iar pentru ca tot mi-a adus mama din Italia o minunata carte de bucate (oare o fi cu apropo?) alegerea usoara si inteleapta a fost: Paste Alfredo ♥
Sa vedem de ce avem nevoie:
- 500 g paste (eu am ales penne),
- 75 g unt,
- 200 g parmezan,
- 300 ml smantana,
- nucsoara proaspat macinata,
- sare si piper.
Mix & match:
Intr-o cratita de dimensiuni potrivite, la foc mare, se pune smantana si untul si se lasa pana incep sa fiarba.
Se da focul la minim si se mai lasa timp de 1 minut. Se adauga
parmezanul si se amesteca pana se omogenizeaza (aproximativ 1 minut).
Se opreste focul, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga nucsoara proaspat macinata.
Pastele se fierb in apa cu o lingura de sare si apoi se lasa la scurs.
Se pun pastele intr-un bol iar peste ele se adauga sosul si se amesteca bine.
Eu am presarat parezan si la final si bineinteles ca au fost delicioase.
Buon appetito! ♥♥♥
Comments
Post a Comment