Nu au sosit inca
sarbatorile, dar eu m-am apucat de gatit.
Sa facem cunostiinta cu
galangalul
Cunoscut la nivel mondial si ca ghimbir albastru, acest condiment isi are originile in Asia si poate fi intalnit in majoritatea supelor sau a preparatelor cu noodles. Galangalul are o aroma fascinanta, oferind libertatea de a experimenta savoarea asiatica in confortul de acasa (Sursa: Magazinul de mirodenii)
The recipe
Dupa indelungi cautari
am descoperit o reteta delicioasa si nu foarte pretentioasa: Pui cu galangal.
Incrediente:
- 1 pui (eu am folosit ciocanele :D),
- 20 ml vin alb,
- 100 ml ulei,
- 2 lingurite galangal proaspat ras,
- 1 lingurita hrean ras,
- 1 varf de cutit scortisoara,
- piper si sare
Preparare:
Se unge
puiul spalat si portionat cu condimentele amestecate in vin, apoi se da la rece
o zi.
A doua
zi se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate si se pune la cuptor in tava
unsa cu uleiul din tigaie.
Se
reconada servirea cu ores si muraturi...
Noi l-am servit cu cartofi wedges si
tzatziki. It was
an excelent choice!
Reteta
a fost un succes! Puiul a fost atat de bun si aromat incat puteai sa iti lingi
degetele... si nu am zis-o eu :P. Uite ca pot sa gatesc bine... si de mai mult
de doua ori pe an, cum ar sustine unii :P.
Pana data viitoare imi
cumpar sortulet cu mesajul : Kiss the cook :D
Bon appétit!
Before |
After :D |
Chiar a fost yummy! Multumim :p
ReplyDeleteYuhu, ce ma bucur, o sa facem asta mai des! ;)
ReplyDelete