Keep calm and...

Mie imi plac tare mult afisele Keep Calm. 
Primul afis cred ca l-am vazut cu eva timp in urma la cineva pe Facebook si m-a distrat foarte tare. Nu mai retin exact ce spunea, dar mesajul era simplu si mi-a ramas intiparit in minte o buna bucata de vreme. Apoi am inceput sa mai caut si altele si ce sa vezi?... Surpriza! Am descoperit o sumedenie de alte afise care mai de care mai interesante.

Aparent povestea este veche:


"Istoria afişelor Keep Calm datează din 1939, când guvernul britanic a lansat la începutul celui de-al Doilea Război Mondial o serie de afişe de propagandă.
Primele două postere create au fost ”Freedom Is In Peril. Defend It With All Your Might” şi ”Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory”.
Rolul lor a fost să ridice moralul populaţiei, fiind pregătite să fie afişate în maxim 24 de ore de la începerea războiului în mijloacele de transport, magazine sau adunări publice.
Cel de-al treilea poster pe care scria simplu “Keep Calm and Carry On” era pregătit pentru a fi afişat în cazul unei invazii a Germaniei în Marea Britanie. Dar cum asta nu s-a întâmplat afişul nu a fost văzut de public niciodată. Posterele au fost create de Ministerul de Informaţii, care a prevăzut agitaţia ce se va produce în rândul populaţiei o dată cu  începerea războiului, însă din păcate autorul lor exact a rămas necunoscut.
În anul 2000, o copie a afişului Keep Calm and Carry On a fost descoperită într-un anticariat din Northumberland. Deoarece drepturile de autor pentru creaţiile guvernului Marii Britanii expiră după 50 de ani, proprietarii anticariatului Stuart şi Maria Manelay au început să le imprime din nou, la cererea clienţilor.
Din august 2011, acest slogan a devenit marcă înregistrată a Keep Calm and Carry On Ltd, o companie din Marea Britanie, dar deja s-a înregistrat o cerere de invalidare a mărcii înregistrate pentru că sloganul era deja foarte răspândit înainte de înregistrare.
Posterul a inspirat game de îmbrăcăminte, căni, obiecte de papetărie, precum şi o carte de citate motivaţionale şi au fost create numeroase parodii şi parafrazări  pe aproape orice subiect, de la politică la mesaje drăgălaşe şi în toate mediile grafice posibile." (via Book Express)


Asa ca, in loc de Motto-ul zilei, ar merge mai bine un KEEP CALM AND... Restul il completeaza fiecare...:D
Cel de mai jos este preferatul meu :D.






Comments