I know I shouldn't but you know I will


Azi scriu despre o teorie care se aplica la mine... si probabil la multi dintre voi. Ma refer la acele lucruri pe care NU ar trebui sa le facem, suntem perfect constienti de asta, si totusi le facem. Oare de ce se intampla chestia asta? Pur si simplu nu ne putem abtine. Ne gandim inainte de a actiona, stim foarte bine ca nu este ok, cu siguranta vor exista consecinte, e clar ca o sa o gafam... si totusi... Ooops, we did it again!
Ma intreb de ce facem chestia asta? Sa fie pentru ca sutem niste fiinte slabe care cad usor prada tentatiei? Sau poate pentru ca este foarte incitant sa actionezi cum nu ar trebui? Ne plaaace adrenalina. Ne place sa asteptam sa vedem daca vom fi prinsi sau daca vom scapa cu basmaua curata. Pana la urma totul pare un joc de copii.
Oscilez intre doua idei. Pe prima am mentionat-o mai sus, e incitant! Ne place sa ne asumam riscuri. A doua varianta, si cea mai logica, ceste ca nu rationam destul. Suntem putini slabi si in loc sa luam o decizie inteleapta, ne lasam prada tentatiei. E mai simplu asa. Mergem pe principiul "Ce va fii, va fii!". Este nevoie de tarie de caracter si de curaj sa adoptam decizia corecta intr-o astfel de situatie.
Din proprie experienta stiu ca aceste lucruri pe care ne "mananca" sa le facem nu o sa aduca nimic bun, n-are cum sa iese bine. Este destul de dificil sa ne convingem pe noi insine sa stam cuminti si sa ignoram micutul dracusor care ne  sopteste de pe umarul stang "Do it, dooo it!!!". Mwhahaha!
Pana la urma ce conteaza mai mult: satisfactia imediata indiferent de consecinte sau ideea ca am facut ceea ce trebuia?

Just saying...

Comments