![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoJH2BwavqjGelMy8Y5w4lEaty0_TSk0wpLFUplMsgy6LLlzzIh7ulWIRK4X9UpBaFxTNFIQJnBsfyd2UrU4pamP_0IOlVgYKxCwLwwDpR6m6_0CgxG-RMRs7Ibh4gYcsTDm7ZVoo3tVTj/s1600/blonde+vs+kitchen.jpg)
Anii au trecut si a venit ziua in care bunica mi-a pus ingredientele pe masa, lingura in mana si mi-a explicat pas cu pas cum sa fac primul meu chec. Surprinzator, nu am dat foc bucatarei, ba chiar a inceput sa imi placa. Uite asa am experimentat o vara intreaga fel de fel de retete de chec sau pandispan cu felurite fructe de sezon.
Cu aceste doua imagini ale copilariei in minte, ieri am decis sa fac o prajituta cu piersici... pentru duminica si pentru ca vara :))
Ingrediete:
Parca si acum o aud pe bunica zicand: Cate oua, atatea linguri de zahar si tot atatea linguri de faina. Nimic mai simplu.
Extra ingrediente: putina sare, o lingura de ulei si un pliculet de praf de copt
... Aaa, si persici, bineinteles... vreo 3 :D
Now let's mix and match:
- Eu am folosit 6 oua si am separat initial albusele de galbenuse
- Am batut albusele pana au devenit spuma si am adaugat putina sare
- Apoi am adaugat cele 6 linguri de zahar. Aici am un pont de la bunica: am folosit zahar pudra pentru ca se topeste mult mai usor. Si am batut din nou spuma pana cand... well, va prindeti voi pana cand :))
- Am adaugat galbenusele si am amestecat usor. Apoi am adaugat faina, praful de copt si uleiul si totul s-a transformat intr-un semi-aluat dulce.
- Am asezat compozitia in tava impreuna cu piersicutele taiate felii si tava a aterizat in cuptorul preincalzit.
- Compozitia a stat in cuptor vreo 20 minute la temperatura medie (specific, stiu, I'm a professional :P)
Evident ca m-am bucurat ca un copil cand am scos minunea din cuptor si toata casa mea mirosea a prajitura... Exact ca in copilarie.
Buon appetito!
P.s. S-ar putea sa sesizati ca am avut si un mic asistent ^_^
Comments
Post a Comment