![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfB3kO8-u-LiLFPeoBsDWl9w-yNiwb8syJUeYv57grlovoCl_9o7Twc_4YOJXF4euMRlJyp76-qGGu4uyz2r2EUyrcgbLr2aW-AWZDazHR25FbIB0nXFBcCe2NnZhicTHLNeYvc2uzfGpG/s1600/blonde+vs+kitchen.jpg)
reteta noua de paste....Italian style! :D
Reteta am gasit-o accidental, intr-o zis cu soare, pe cand imi savuram cafeaua la Andra... Fiind un mare fan al pastelor, am decis sa o incerc. ;)
Bon, incepe distractia.
Ingrediente:
- 320 g orecchiette proaspete.
- Eu am adaptat reteta si in loc de orecchiette am folosit Sacchettini proaspete umplute cu ciuperci si trufe... Yum!
- 200 g ciuperci (galbiori, champignon, hribi)
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar apa
- 1 catel de usturoi
- 150 ml smantana proaspata
- sare si piper
Se curata si se spala foarte bine ciupercile, apoi se taie in bucati mai mari. Se pune intr-o cratita uleiul de masline, usturoiul, apa si vinul si se adauga ciupercile. Se fierbe totul aprox 40 de minute, la foc mic adaugand sare si piper, dupa gust.
Se opreste focul si, dupa 2-3 minute, se varsa totul intr-un vas si se paseaza ciupercile cu un blender. Se adauga smantana si se toarna compozitia inapoi in cratita unde se mai lasa la fiert inca 3-4 minute, amestecand continuu.
Pastele fierte al dente se amestecă bine cu sosul si se servesc fierbinti.
Buon appetito!
P.S. Stii ca reteta e un success cand ti se cere si a doua portie :D
Reteta arata si suna delicios, o voi incerca si eu cu siguranta, mai ales ca suntem mari fani de paste si ciuperci <3
ReplyDeleteHi hi, e chiar yummi, sa ma anunti cand incerci reteta 😉
ReplyDelete